keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Keitossani on kärpänen!

Uskokaa tai älkää, jokin siivekäs olento löytyi thaikeitostani! Niitä lenteli ympäriinsä ravintolassa, joten yksi oli sitten joutunut keittooni. Tarjoilija hymyili ja sanoi, että heillä kotona syödään niitä lentäviä olentoja. Sateen jälkeen ilmestyvät, näyttivät samoilta kuin meillä lentomuurahaiset alkukesästä.

Tänään kuuma päivä, aamulla satoi ja klo 18 jälkeen ukkosti ja satoi. Tekee hyvää, ei ole niin tukahduttavaa. Olo alkaa tuntua normaalilta, yksi yö nukuttu lähes hyvin. Saa nähdä miten nyt käy kun iltajooga oli peruttu. Lounaan jälkeen maa tärisi taas vähän, joten jännitettävää riittää muutoinkin kuin thaihieronnan opettelussa. Tänään jopa tunsin ehkä osaavani jotain, ainakin opettaja oli välillä sitä mieltä. Tässä linkki jalkavenytysvideoon, saa vähän esimakua mistä on kysymys thaihieronnassa.

Kevyt lounas.

Laatustandardi.

Hyviä ohjeita hyvään elämään.

Tänne pitää mennä kun on enemmän vapaata, on ihan naapurissa.




Tänään sain hieman allastuntumaa heti opetuksen jälkeen. Aurinko paistoi vielä pari tuntia pilvien takaa. Hotellissa on tällä hetkellä lähes kaikki europpalaisia, yksi israelilainen josta eilen mainitsin. Hän oli ollut vuorilla 12 päivää opetellen thaihierontaa 90 tuntia + lisäksi joogaa ja meditaatiota. Hän oli aika väsynyt, koska päivät olivat pitkiä. Jos kiinnostaa, tästä linkistä lisätietoa aiheesta. Hän lähti yöbussilla Bangkokiin, on aamulla perillä ja maksaa vain 500 bahtia.

Alan tutkiskelemaan minne täältä sitten loppukuusta ja millä kyydillä. Paluulento Bangkokista Suomeen on ostettu, mutta muuten on kaikki vielä auki.









tiistai 6. toukokuuta 2014

Lentotorakka yövieraana ja aamutärinöitä

Kapunkaa! Eli terve taas!
Tosiaan täällä maa tärähteli vielä tänäkin aamuna, ja naapurikaupungissa oli toistakymmentä taloa ja tietä vaurioitunutkin.

Tänä päivänä olen saanut uusia kavereita, yksi israelilainen nainen oli ollut vuorilla jooga-thaihieronta-koulutuksessa ja tänään lepäili ennen seuraavaa etappia. Yksi itävaltalainen oli kiertämässä ja etsimässä elämyksiä 5 kuukauden reissullaan. Aamulla jäi aikaa tutustua vähän enemmän ympäristöön ennen opetusta, ja löysin kauniita juttuja, joista teille tässä muutama kuva, jos ette ole nähneet jo naamakirjasta.
Chiang Main vanhakaupunki on 'eristetty' vesisillä vallihaudoilla, joka kiertää neliön mallisena. Vesi ei näyttänyt kovin houkuttelevalta.

Tämän puun kokoa oli vaikea saada kuvaan. hirmuisen paljon isoja juuria kiedottuna thailaiseen tapaan värikkäillä nauhoilla.

Läheisen temppelin sisääntuloaukon kukkaistutuksia.

Elefanttiretkiä joka nurkalla.


Torakka selässä, apua!

Viime yönä sain nukuttua kunnolla, koska ympäristön äänetkin jo alkavat tuntua tutuilta ja pyörien pärinä ei niin ota päähän.Ylimääräistä vierasta en sentään odottanut alkuyöstä. Heräsin, kun paljaaseen selkään lennähti jokin ötökkä. Hyppäsin ylös, mutta onneksi en kiljunut! Etsin lampun, en edes älynnyt sytyttää valoa kun säikähdin. Eihän sitä ötökkää löytynyt ennenkuin laitoin silmälasit päähän ja valot päälle. Hirveän suuri torakka! Ainakin 5 senttiä. Ajattelin että se on vielä enemmän peloissaan kuin minä ja heitin sille pyyhkeen kehiin! Sain sen houkuteltua pyyhkeen kanssa ulos. Oli varmaan tullut samasta sähköjohtoaukosta kuin kekotkin vierailevat silloin tällöin. Inhotti vielä oman aikansa, ennenkuin uni tuli. Ja painajaiset. Varmaan herkkänä tyyppinä aistin maankuoren alla olevat liikkeet, koska aamulla heräsin taas tärinään. Eipä nukuttanut enää sen jälkeen.

Bangkok Postin etusivulla juttua maanjäristyksestä.



Joogavenytyksillä lisää joustoa

Hieronnan opettelu ottaa voimille, mutta jaksoin kuitenkin käväistä iltajoogassa venyttelemässä hieronnassa kipeytyneitä paikkoja. Suosiolla olen armahtanut itseäni joogan suhteen, koska en jaksaisi ensin joogata, joogauttaa opettajaa (joogahieronnan kuivaharjoittelua) ja vielä illalla uudestaan joogata. Se on vähän kuin joogaisi täysillä 4 tuntia, kun harjoittelee oikeita hierontaliikkeitä koko kropalla plus kädet, kämmen, jalat, jne.

Vähän menee totutellessa kaiken näköisiiin huoneeseen pyrkiviin ötököihin. Täällä ei ole rankista, joka suojaisi. Tuuletin on ollut yötä päivää päällä, mutta sitä ei voi jättää päälle huoneesta lähtiessä, koska sähköt katkeaa avaimen myötä. Ukkosta on ollut tänäänkin, mutta ei haittaa - sadetta on tullut vain vähän. Aurinkoa en ole ehtinyt ottamaan, tänään yritin, mutta alkoi sataa. Otinpa sitten nokoset ennen joogaa ja illallista. 
Hotellinkin ulkopuolella roikkuu kaikenlaista, karkotetaanko niillä pahoja henkiä? Täytyypä kysellä henkilökunnalta. Ovat olleet tähän mennessä tosi kivoja ja ystävällisiä, juttua on riittänyt vaikka emme aina ymmärräkään toisiamme. Heitä kiinnostaa kovasti miksi minä suomalainen olen tullut opettelemaan thaihierontaa...

Pieniä pyhättöjä löytyy kaikkialta.

Huoneeseen voi tuoda vain vettä

Kaverini Minna on reissaamassa parhaillaan Italiassa. Hänellä oli huoneessa jääkaappi, niinkuin me kaikki olemme tottuneet. Thaimaassa on minullakin ollut Koh Lakissa ja Pattayalla, mutta guesthouse ja hostelli-tasoisissa niitä ei ole. Ei ole myöskään minulla. Sain hyvän opetuksen viime reissulta, kun olin tuonut jotain pakattua kuivahedelmää huoneeseen, joka oli vielä pakkauksessaan ja pakattu pikku kauppapussiin ja ripustettu bungalowin seinälle. Yöllä vilisi, torakoita pari, muutama kekko ja lisko sekä pussi täynnä pikkumuurahaisia, ainakin tuhat. Arvatkaapas, lähtikö pussi nopeasti roskiin! Sen jälkeen en ole tuonut huoneisiin mitään syötävää, ainoastaan vettä.

Nyt hörppäys vettä ja nukkumaan!

maanantai 5. toukokuuta 2014

Sänky tärisi maanjäristyksessä

Kovaa hommaa! Siis thaihieronnan eli joogahieronnan opettelu. Koko kroppa on työssä mukana, eli jos joku on saanut thaihierontaa öljyttynä, on tämä ihan toista. Historiakin ulottuu kauas Intiaan ja Kiinaan, käyppä kurkkaamassa tästä linkistä, sorry on vain englanniksi.

Maanjäristyskokemus

Ulkona jyttyyttää ukkonen ja sade ropisee ihanasti, nyt on paikallinen aika kohta 23.00. Sisällä huoneessa on edelleen tukalan kuumaa, vaikka ikkuna on sepposen selällään. Hyvä ruoka ja inkivääritee piristivät oloa. Thaihieronta eli joogahierontaopetuksen jälkeen tunsin olevani lähes rättipoikki, kävin vain suihkussa ja nukuin pari tuntia. Pimeä oli jo ehtinyt tulla kun heräsin maantärähtelyyn ja ulkoa kuuluviin kiljuntoihin. Naapurikaupungissa Chiang Raissa oli maakin repeillyt, vain reilun tunnin ajomatkan päässä täältä. Tuli mieleen vaikka mitä, eli mitä ehdin pukea ja mitä ottaa mukaan, onko tallelokerossa tavaraa, en ehdi pakata rinkkaa jne. Onneksi tärähtelyä tuli vain pari kertaa, mutta kokemus oli epämiellyttävää ja olo turvaton.

Kookosmaitoa ja pikkubanaaneja, thailaisten perinteinen jälkiruoka. Herkku maksoi vain 40 bahtia naapuriravintolassa 29 cafe

Kuumuus väsyttää ja matkakin

Suomessa suunnittelin joogaavani kaksi kertaa päivässä ja välissä opettelemaan hieronnan salaisuuksia. Ainakin tänään olin ihan väsynyt ja opettaja Remco kehotti vain lepäämään. Tällä viikolla on opetusta joka päivä klo 10.30-12.30 ja 13.30-15.30. Toivon kuitenkin jaksavani huomenna mennä rentouttavaan iltajoogaan, joka alkaa klo 19. Aamut pyhitän vielä heräämiselle, jos yöllä ei saa nukuttua kuumuuden tai ympäristön äänien vuoksi.
Tämä kuva on muutaman metrin päästä huoneeni ulko-ovesta. Koko sisätie on aamulla täynnä turistien skoottereita.

Hotellin piha-alueelta kauniita asetelmia, takana vielä testaamaton poreallas.

Läheltä huonettani bambuja.

Hotellin valo-opaste.



Muuta seikkailua tulossa

Kävin varaamassa viikonlopun seikkailureissun viidakkoon. Maksettu on lauantai ja sunnuntai ulkona. Yöpyminen jossain ympäröivillä vuorilla. Hinta oli 1500 bahtia, noin 45 euroa.
Komea esite erottui toisista lähes alkeellisista muovitaskuissa olevista tekeleistä. Hintakin oli 100 bahtia enemmän.

Tällä kuitilla pitäisi päästä retkellä lauantaina.
Näillä terkuilla nukkumaan, jos uni tulisi. Alla minun nimi kirjoitettuna thaiksi. Kun luette, laittakaa jotain kommenttia niin näen onko kukaan kiinnostunut jorinoistani. Kiitti.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kapunka!

Viimeisen viikon aikana on tullut matkustettua ensin tavaroiden siirto miesystävän veljen Sprinterillä, omalla autolla Rovaniemeltä Paraisille, junalla Turusta Kemiin, miesystävän autolla Maksniemestä Rovaniemelle, lentokoneella Finnair Rovaniemi-Helsinki-Bangkok ja siitä Bangkok Airwaysin sisäisellä lennolla Chiang Maihin, taksilla Chiang Main lentokentältä hotellille. Siinähän sitä on kerrakseen.

Nyt istun kirjoittamassa huoneessani Pohjois-Thaimaan Chiang Main vanhassa kaupungissa, jonne tulin tänään iltapäivällä paikallista aikaa. Täällä on kello neljä tuntia edellä, joten älkää pahastuko jos päivittelen facebookia tai laittelen viestejä kukonlaulun aikaan.

En jaksa olla ihastelematta Bangkokin uutta Suvarnabhumin lentokenttää. Se on valtavan suuri ja kaunis. Eka kerran sain ihastella sitä pari vuotta sitten rovaniemeläisten yrittäjien kanssa Hongkongin matkan välilaskupaikkana. Hallitsijan kuvia, kauniita kukka-asetelmia, patsaita, kauniita mainoksia....
Orkideoita, eläviä - ja suuria ruukkuja pitkin kulkuväyliä.

Suuria asetelmia, kasviputouksia - ja taas kulkuväylällä.

Kulkuväylän ikkunasta avautuu kaunis näkymä.
Mainoksissa on tyyliä ja myös näkyvyyttä.

Lähiympäristö seuraavat viikot


Ei väsytäkään, vielä. Kävelin naapurikatuja läpi, jotka paikallisesti ovat kujia eli asun osoitteessa Ratchamanka Rd, Soi 2. Ja menen huomenna joogaamaan ja opettelemaan thaihieronnan salaisuuksia viereiselle kujalle, Soi 4. Ukkoskuuro yllätti, joten poikkesin ohjelmapalveluyritykseen. Niitä onkin joka kulmassa. Kävin pitämässä sadetta ja samalla kuulemassa paljonko maksaa päivän reissu pois kaupungista. Saisi mennä elefantilla, kävellä pari tuntia, käydä uimassa vesiputouksessa, laskea lautalla jne ja kaikki 1000 bahtille. Lounas ja kuljetuskin sisältyy koko päivän reissuun, haku hotellilta klo 8.00 ja paluu klo 18.00. Tekevät sitä joka päivä. Jätin asian muhimaan, kun sadekin lakkasi.

Hyi, mikä niskassa juoksee? Pam, ei juossut kauan. Paikallinen verenimijä, täytynee yöksi suihkuttaa lentokentän Bootsista hirveän kalliilla hinnalla ostettua paikallista sääskimyrkkyä! Siis 400 bht, mutta ajattelin ettei tarvitse kaukaa etsiä.



Kauas ei tarvinnut kävellä, kun löysin hyvän ruokapaikan Bubbles Live Restaurant. Sieltä löysin tutut maut tammikuun Thaimaan matkalta ja yllätykseksi myös italialaisen herkkujälkiruuan tiramisun! Kaikki maksoi 230 bht, noin 6-7 euroa (thai green curry, riisi, vesi, tiramisu ja espresso). Tiramisu oli niistä kallein:)

Hyvä idea: kortissa on ilmaisen WiFin tunnus ja samalla kauniisti pyydetty antamaan palautetta TripAdvisoriin. Mikä ettei!

Aistikkaasti sisustettu, tässä vain osa näkymästä.
Paikka, jossa olen aikonut viettää seuraavat viikot, sijaitsee keskellä Chiang Main vanhaa kaupunkia. Smile Guesthouse on pieni, mutta ulkona on uima-altaita. Ehkä kokeilen joku päivä, perivät koko päivän hinnan 100 bahtia eikä nettisivuilla mainittu asiasta mitään! Yritän saada kauniisti puhumalla muutamana päivänä tunnin nokoset aurinkotuolilla, uima-allas näytti leikki-sellaiselta.
Huoneeni on kaikista vaatimattomin, hinta 300 bht (listalla 350/yö), oma siuhku/wc, sänky, tuuletin ja työpöytä. Tuolinkin sain kun pyysin. Tallelokero on respan yhteydessä 15 bht/vrk. Ruokailua ei ole, mutta kiireessä saa respasta vettä ja muita virkistäviä juomia.


 Ei pahempi huone - bungalow olisi kyllä parempi koska tuuli menisi läpi eikä olisi niin kuuma. Täytyy tsekata naapurikujan tarjontaa.

Ukkoskuuro yllätti, olikin niin paahteista - jos on edelleenkin. Hiuksen kuivuvat tehokkaasti, kun istun tuulettimen alla kirjoittamassa. Enpä ole ennen ajatellut tätä hyötykohtaa.

Ajattelin yrittää kirjoittaa ja laittaa kuvia tästä Thaimaan reissusta, kun tammi-helmikuun reissusta ei tullut kirjoitettua mitään. Eihän sitä ensimmäisellä kerralla, pitää ensin vähän fiilistellä Thaimaata, kun en ollut ennen tätä vuotta täällä käynyt kuin lentokentällä.

Olisi kiva saada kommentteja, laittakaa!