sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kapunka!

Viimeisen viikon aikana on tullut matkustettua ensin tavaroiden siirto miesystävän veljen Sprinterillä, omalla autolla Rovaniemeltä Paraisille, junalla Turusta Kemiin, miesystävän autolla Maksniemestä Rovaniemelle, lentokoneella Finnair Rovaniemi-Helsinki-Bangkok ja siitä Bangkok Airwaysin sisäisellä lennolla Chiang Maihin, taksilla Chiang Main lentokentältä hotellille. Siinähän sitä on kerrakseen.

Nyt istun kirjoittamassa huoneessani Pohjois-Thaimaan Chiang Main vanhassa kaupungissa, jonne tulin tänään iltapäivällä paikallista aikaa. Täällä on kello neljä tuntia edellä, joten älkää pahastuko jos päivittelen facebookia tai laittelen viestejä kukonlaulun aikaan.

En jaksa olla ihastelematta Bangkokin uutta Suvarnabhumin lentokenttää. Se on valtavan suuri ja kaunis. Eka kerran sain ihastella sitä pari vuotta sitten rovaniemeläisten yrittäjien kanssa Hongkongin matkan välilaskupaikkana. Hallitsijan kuvia, kauniita kukka-asetelmia, patsaita, kauniita mainoksia....
Orkideoita, eläviä - ja suuria ruukkuja pitkin kulkuväyliä.

Suuria asetelmia, kasviputouksia - ja taas kulkuväylällä.

Kulkuväylän ikkunasta avautuu kaunis näkymä.
Mainoksissa on tyyliä ja myös näkyvyyttä.

Lähiympäristö seuraavat viikot


Ei väsytäkään, vielä. Kävelin naapurikatuja läpi, jotka paikallisesti ovat kujia eli asun osoitteessa Ratchamanka Rd, Soi 2. Ja menen huomenna joogaamaan ja opettelemaan thaihieronnan salaisuuksia viereiselle kujalle, Soi 4. Ukkoskuuro yllätti, joten poikkesin ohjelmapalveluyritykseen. Niitä onkin joka kulmassa. Kävin pitämässä sadetta ja samalla kuulemassa paljonko maksaa päivän reissu pois kaupungista. Saisi mennä elefantilla, kävellä pari tuntia, käydä uimassa vesiputouksessa, laskea lautalla jne ja kaikki 1000 bahtille. Lounas ja kuljetuskin sisältyy koko päivän reissuun, haku hotellilta klo 8.00 ja paluu klo 18.00. Tekevät sitä joka päivä. Jätin asian muhimaan, kun sadekin lakkasi.

Hyi, mikä niskassa juoksee? Pam, ei juossut kauan. Paikallinen verenimijä, täytynee yöksi suihkuttaa lentokentän Bootsista hirveän kalliilla hinnalla ostettua paikallista sääskimyrkkyä! Siis 400 bht, mutta ajattelin ettei tarvitse kaukaa etsiä.



Kauas ei tarvinnut kävellä, kun löysin hyvän ruokapaikan Bubbles Live Restaurant. Sieltä löysin tutut maut tammikuun Thaimaan matkalta ja yllätykseksi myös italialaisen herkkujälkiruuan tiramisun! Kaikki maksoi 230 bht, noin 6-7 euroa (thai green curry, riisi, vesi, tiramisu ja espresso). Tiramisu oli niistä kallein:)

Hyvä idea: kortissa on ilmaisen WiFin tunnus ja samalla kauniisti pyydetty antamaan palautetta TripAdvisoriin. Mikä ettei!

Aistikkaasti sisustettu, tässä vain osa näkymästä.
Paikka, jossa olen aikonut viettää seuraavat viikot, sijaitsee keskellä Chiang Main vanhaa kaupunkia. Smile Guesthouse on pieni, mutta ulkona on uima-altaita. Ehkä kokeilen joku päivä, perivät koko päivän hinnan 100 bahtia eikä nettisivuilla mainittu asiasta mitään! Yritän saada kauniisti puhumalla muutamana päivänä tunnin nokoset aurinkotuolilla, uima-allas näytti leikki-sellaiselta.
Huoneeni on kaikista vaatimattomin, hinta 300 bht (listalla 350/yö), oma siuhku/wc, sänky, tuuletin ja työpöytä. Tuolinkin sain kun pyysin. Tallelokero on respan yhteydessä 15 bht/vrk. Ruokailua ei ole, mutta kiireessä saa respasta vettä ja muita virkistäviä juomia.


 Ei pahempi huone - bungalow olisi kyllä parempi koska tuuli menisi läpi eikä olisi niin kuuma. Täytyy tsekata naapurikujan tarjontaa.

Ukkoskuuro yllätti, olikin niin paahteista - jos on edelleenkin. Hiuksen kuivuvat tehokkaasti, kun istun tuulettimen alla kirjoittamassa. Enpä ole ennen ajatellut tätä hyötykohtaa.

Ajattelin yrittää kirjoittaa ja laittaa kuvia tästä Thaimaan reissusta, kun tammi-helmikuun reissusta ei tullut kirjoitettua mitään. Eihän sitä ensimmäisellä kerralla, pitää ensin vähän fiilistellä Thaimaata, kun en ollut ennen tätä vuotta täällä käynyt kuin lentokentällä.

Olisi kiva saada kommentteja, laittakaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti