lauantai 5. lokakuuta 2013

Videoiden ihana maailma

Minua on aina suuresti kiehtonut elävän kuvan taltioiminen. Siihen on ollut tuhat syytä miksi en ole ehtinyt keskittymään aiheeseen enempää. Kuitenkin aina silloin tällöin olen pystynyt tekemään jotain, jopa kaunista ja elämyksellistä.

Videoilla vedotaan tunteisiin. Youtube on täynnä erilaisia tuotoksia. Tässä yksi osatoteutukseni Matkailu muuttaa maailmaa -seminaarista loppuvuodesta 2011 Sirkus Finlandian teltassa Helsingin Kaisaniemessä. Upeana yhteistyökumppanina Haaga-Perhon ja Haaga-Helia amkn osaavat tyypit ja tietenkin ammattitaitelija Joni Pakanen.




Olen opetellut myös käyttämään digitaalisia kuvia videoiden tekemiseen ilmaisella Animoto-ohjelmalla. Testasin sitä muutamaan kertaan, ja hankin myös lisäpalvelua viidellä dollarilla. Muutoin videon kesto jäisi 30 sekuntiin. Ei sitä lisäaikaa paljon tullut noin pienellä investoinnilla, mutta vähän kuitenkin sekä lisäominaisuuksia, joita opettelen parhaillaan. Tässä yksi harjoitelmani tältä päivältä, joka saa jatkoa heti kun pääsen testaamaan windowsin elokuvaohjelmaa ja freemusicarchivea.
Lomaa odotellessa

maanantai 30. syyskuuta 2013

Play games free and have fun!


Yritän ujuttautua nettipelien maailmaan ja ymmärtää mikä niissä kiehtoo ihmisiä. Eikö aikaa voisi käyttää johonkin muuhun kuin oman kipeän hiirikyynärpään uudelleen herättämiseen! Yhdellä sormella kun painaa nappia muutaman tunnin (kuin älytön), tuntuu se istumalihaksissa, sormessa ja kuuloaistissa monotonisena musiikkina ja jumputuksena. Ihan varmasti ei yksikään oivallus enää tämän jälkeen iske minun tajuntaani. Olenko siis jotenkin outo tähän juttuun, kun kaikki toistaa sen olevan tosi hauskaa?

Play free - aivan ilmaiseksi


Jotta olen päässyt noin pitkälle, olen parina iltana testaillut muutamia pelejä. Kun kirjoitin Googleen ’Play games’, sain tuloksia ja tarjontaa tuutin täydeltä! Samalle tulossivulle ilmaantui myös Googlen maksettuja mainoksia ’Play Free Flash Games’, ’Play Games for Free’ jne. Mistä ne saavat sitten tuloja, jos pelit ovat ilmaisia? Hmm..outoa, otetaanpa selvää.

Kirjauduinviihdemaailmaan Shockwaven sivuille, joka tarjoaa monipuolista viihdykettä, kuten tv, video, kuvia, pelejä ja LOLSeja! Mitähän ne ovat? Oli lähdettävä jälleen tutkimusmatkalle Googlen ihanaan tietolähteeseen ja sieltähän LOLSit löytyivät. Siis saa nauraa ääneen, Laughing Out Loud. Sana kuulostaa ääneen lausuttaessa ihan tikkarilta!

Minun seikkailuni pelimaailmassa


Kun etsin netistä erilaisia sanoja, huomasin että pelejä on luokiteltu teemoihin ja kohderyhmiin. On sanapelejä, daily games (päiväpelejä), strategiapelejä, palapelejä, seikkailupelejä, perhe- ja lastenpelejä. korttipelejä, urheilupelejä. Kokeilin testata strategiapelejä, jotenkin strategia on työssä tullut tutuksi.

Online-pelissä näkyivät tämän päivän pelaajat sekä arvostelut peleistä. Otin eniten tänään pelatun pelin Super Text Twist®, joka on julkaistu tammikuussa 2005. Sitä on pelattu tänään 6789 kertaa, ja arvosteluja sille on kertynyt 45 899, keskiarvo 4,25 (max 5,0).

Aloitin pelaamisen! Kaunis mies antoi sähköshokin kauniille tytölle, yök, Axen mainos.

Ja sitten aloitin! Englanninkielisessä pelissä järjestetään kirjaimet uudelleen ja yritän tehdä mahdollisimman monta sanaa kahdessa minuutissa! Booking.com -mainos iski väliin, kysymättä! Yritin tosissaan keksiä mahdollisimman monta sanaa, mutta enpä juuri päässyt alkua pidemmälle. Mainoksia muista peleistä pyöri koko ajan vieressä, jotka häiritsivät keskittymistä! Mainos yllytti minua ottamaan samanlaisia pelejä, mutta menin etsimään jotain helpompaa!

Seikkailumaailma kiehtoi, ja sieltä peli Diner Dash...ja lisää pelimainoksia.Tästä pelistä tulikin jo ilmaiseksi vain rajoitettu versio tai tietenkin voisin ostaa täyden version 6.99 dollarilla. Kokeilin ilmaista versiota. Adobe Shockwave Playerin asennuksen jälkeen pelin etusivu avautui ja se ei houkuttanut lainkaan. Näytti ihan tylsältä ja musiikkikin oli konemaisen kakofonista.

Menin tuttuun Facebookiin katsomaan mitä kaverit pelaavat tällä hetkellä. Löysin Bubble Witch Saga –nimisen pelin. Sitä voi pelata mobiilisti ja siihen voi tietenkin kutsua kavereita.

Peliä ei kestänyt kauan, koska kuplat loppuivat pian. Sitten tuli kehoitus ostaa lisää 10 kpl kuplia 0.66 dollarilla. En ostanut, sorry. Kun lopetin pelin, sain jälleen kokeilla samaa uudestaan. Musiikki ja äänet olivat aika tylsää tykitystä! En osannut poistua pelistä muuten kuin sammuttamalla Facebookin!

Muutaman hauan jälkeen löysin sotapelin, jota on käyty linnakkeissa luultavasti Amerikassa. Loistava voitto! Minut on lyöty ritariksi. Ja nimitettiin oman linnan hallitsijaksi, vau! Ja musiikkikin on fanfaarinen ja voittoisaa. Nyt kartalta löytyy nimelläni oma linna muiden linnojen joukossa! Se oli yksi peli, joka avautui jostain verkon kätköistä.

 

 

Farm Heroes Saga -peliä pelataan Facebookin kautta. Tässä kuvakaappaus aikaisemmasta testauksestani.
 
 
 
 
 
 
Mainostajat siis maksavat ilmaiset pelit ja siten saavat houkuteltua kohderyhmästä asiakkaita. Niitä ei voi olla huomaamatta kun ne tunkevat joka tuutista näytölle ja kovalla äänentoistolla.
 
Summa summarum! Ei tullut minusta ainakaan vielä pelaajaa nettiin. Kyselin kavereilta asiasta ja heidän mielestään pelatessa on hauskaa ja voi viettää aikaa sen parissa, eipähän tarvitse miettiä mitään arkisempia asioita tai murehtia muuta maailman menoa.