perjantai 28. maaliskuuta 2014

Onko elämysmatkailu hyvinvointimatkailua?

raakasuklaa on terveellistä
Kauniita kuin koru, ja niin hyvää.
Mistä on hyvät nautinnot tehty? Suklaasta, yhdessäolosta, huumorista, ajattomuudesta ja hyvästä olosta. Luonnossa, kaiken keskellä ei mitään.

Onko elämysmatkailu oikeastaan hyvinvointimatkailua? Kysymys tuli mieleeni kun ajelin kotia ihanasta suklaalla teemoitetusta illasta Metsäkylyssä. Ihoni, autoni ja uimapukuni tuoksuivat kylläiselle suklaalle ja oloni oli  raukea ja pehmeä. Siinä oli elämystä, rentoutta ja ihmisenä olemisen ihanuutta.

Mistä hyvinvointimatkailu koostuu? Entä elämysmatkailu? Voiko niitä erottaa toisistaan, väitän että ei voi! Kaikki ihmiselle  hyvää tuottava, olkoon se jollekin elämys, toiselle ei - voivat olla hyvinvointia edistävää. Ja kotipaikallakin voi matkailla, ei tarvitse välttämättä matkustaa kauas. Yksi ilta samanhenkisten ihmisten kanssa riittää pitkään.

Suosittelen kaikille näitä pieniä irtiottoja omalla paikkakunnalla. Näin näkee ja kokee asioita, joita on luullut vain 'matkailijoille' tarkoitettavaksi. Olemmehan  mekin matkailijoita, lähisellaisia. Mitäkö maksoi, vähän! Kaksi tuntia suklaamestarin opissa maistiaisineen, poreallas, avantouinti, saunominen - ja kaiken kruunasi suklainen käsihoito, suklainen kasvo- ja vartalokuorinta, suklainen kasvonaamio - vain 54 euroa. Ja kotiin tuliaisiksi kauniita ja herkullisia suklaasydämiä.

Kernaasti kaikille tervemenoa kun sattuu tilaisuus. Itsekin lähdin kesken kaiken, eli olin varannut illaksi vaikka mitä muuta tekemistä. Ehdottomasti kannatti keskeyttää kaikki ja lähteä rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Lähdin kotoa klo 17.30 ja olin kokenut kaiken ihanuuden klo 21.30 mennessä. Ja samanhenkisten, uusien ystävien seurassa.

Metsässä, luonnossa
Metsäkylyn aistikkuutta.


suklaamestari
Mestari Jouko Rajanen osaa suklaanteon.


Elävä tuli, maalaisromantiikka
Metsäkylyn idylliä ulkona.

hyvinvointia yhdessäolosta


Kivet ovat osa ikiaikaista voimaa
Tunnelmaa sisällä, elävä tuli ja kivet - olisiko fengsuita?