lauantai 19. lokakuuta 2013

Turpulenssia ja auringonpaistetta

Lento Air Linguksella oli kuoppaista. Kyna ei meinannut pysya kadessa kun kirjoitin muistikirjaani lennon aikaisia tuntemuksiani. Onneksi en ole lentopelkoinen, kuten edessani istuvat nuoret naiset, jotka hirisivat aanekkaasti yrittaen siten karkottaa lentopelkoansa. Mina nautin ison mukillisen teeta, vaikka valilla sai mukista pitaa kaksin kasin kiinni. Ystavallinen lentoemo puhui ihanasti murtaen englantia, samoin kuin kapteeni lennon alussa kun sanoi matkustajille etta nyt lennetaan kotiin. Siina oli kapteenilla isanmaanrakkautta aanessa.
 
Miten tama paiva meni minulla. Olo on vasynyt kun unet jaivat vahiin kotona. Nyt olen kiertanyt koko paivan Dublinin paakatuja, kaynyt hampurilaispaikassa ja paikallisessa fish and chips -paikassa syomassa. Maassa maan tavalla, vaikka vihanneksia kaipasinkin.

Huomenna lähden Iidan kanssa retkelle.  Bussilla.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Lähtöhaikuja - Discover Dublin

Huomenna alkaa lyhyt matka kohti Irlantia ja Englantia ja sieltä kohti Helsinkiä ja Paraista Turun lähellä. Kovasti en ole ehtinyt suunnitella matkaa, eilen kävin vasta viime minuuteilla vaihtamassa puntia. Tulipa asia mieleeni kosmetologin lakanan alla, kun aivot saivat luvan rentoutua kaiken työ- ja opiskeluasioiden sekamelskassa.

Mitä tiedän Etelä-Irlannista tai ylipäätään koko maasta? Belfast pohjoisessa tulee ensimmäisenä mieleeni, eikä mitenkään mukavana ajatuksena. Dublinista tulee mieleen itsepäiset, omanarvontuntoiset punapäät, jotka pitävät kovalla äänellä hauskaa pubeissa ja laulaen gaelinkielisiä lauluja. Vai onkohan se gaelinkieli vai jokin muu. Onhan minulla aikaa surffailla Helsingin kentällä odottaessani lentoa Aer Linguksella Dubliniin, pari tuntia. Nimittäin jos tänään en ehdikään, kun teen viimeistä kehitysraporttiani matkailun sähköisen liiketoiminnan opiskeluuni liittyen. Ja käyn sukeltajien vuorolla uimassa ja tapaamassa kivoja kavereita.

Google kerto Dublinista heti etusivulla. Lyhyesti uteliaisuuttani tyydyttäen:
Dublin on Irlannin pääkaupunki. Siellä on noin puoli miljoonaa asukasta, mutta Suur-Dublinin alueella asuu runsaat miljoona asukasta, joka on melkein kolmasosa Irlannin asukasluvusta. Kaupungin halki virtaa Liffeyjoki. Wikipedia
Pinta-ala: 115 km²
Sää: 14 °C, tuulensuunta kaakko, tuulennopeus 2 km/h, ilmankosteus 93 %


Huomenna sitten Dubliniin, tässä esimakua Discover Ireland -videolta, joka on kopioitu Youtubesta.


Jos teillä on kokemuksia ja hyviä vinkkejä matkakohteesta niin laittakaapa kommentteja.