tiistai 18. kesäkuuta 2013

Instagramin mielettömässä koukussa!

Oma kuavaotos, käsitelty Instagramin omalla ohjelmalla.
Läsnäolo sosiaalisessa mediassa vaatii aikaa, tavoitteellisuutta ja nopeita sormia! Instagram -ohjelma koukutti minut tosissaan ja android-puhelimeni on ollut aktiivisessa käytössä viimeisten viikkojen aikana. Se on ollut mukana kaikkialla minne olen mennyt, jopa nukkumaan mennessä se on seurannut minua ennen kuin olen sulkenut yölampun. Meidän opiskelijoiden keskeinen kilpailu sai ainakin minut aktivoitumaan kiitettävästi. Ja oma ryhmä on ollut aivan upea, kiitos siitä Anettelle, Jannelle, Riinalle, Hannalle ja Suville.

Teemaksi kesä ja jäätelö, yhteydenpitovälineeksi Google+


Ryhmämme sai teeman nopeasti päätettyä jo koulutuspäivänä, joka oli tietenkin ajankohtainen kesä ja jäätelö. Ja totta kai tavoitteena oli saavuttaa englanninkieltä osaavat Instagramin käyttäjät ympäri maailman. Perustimme uuden Instagram-tilin pelkästään tätä kilpailua varten. Jaoimme ryhmän sisällä tehtävät ja Google+ tilin avulla pidettiin yhteyttä viesteillä ja parilla Hangout-videokokoontumisilla. Kilpailun tavoite oli kerätä mahdollisimman paljon tykkääjiä ja seuraajia kuvalle, joka liittyi vapaa-aikaan ja matkailuun.

Hashtagit eli avainsanat tutuksi kokeilemalla


Ennen tätä kilpailua olin ihmetellyt miten hastageja (#) käytetään ja mikä tarkoitus niillä on. Kilpailu alkoi toukokuun lopussa ja nyt kolmen viikon aktiivisen käytön jälkeen olen oppinut hieman lisää avainsanojen eli tägien käytöstä. Netistä löytyy hakemalla suosituimmat ja seuratuimmat tägit, joita käyttämällä saa kuviin tykkäyksiä enemmän kuin pelkillä asiasanoilla. Yksi suosituimmista on #follow –sanaan liittyvät eri variaatiot. Otin avukseni InstaFollow –ohjelman, josta sain ajantasaisen tilannekatsauksen milloin vain halusin. Samalla se mahdollisti fanien seuraamisen helposti vain painamalla nappeja.

Kuvaaminen on hauskaa


Olen aina tykännyt kuvaamisesta. Haastavaa tässä kilpailussa oli saada kuvia teeman mukaisiksi. Periaate sosiaalisen median kuvissa on ’tarttua hetkeen’ eikä yrittää tehdä sommitelmia ja kuvausjärjestelyjä. No, minä vähän yritin tehdä järjestelyjä – kuvasin enkelipatsaan jäätelötötterön kanssa ja ostin suomalaisia karkkeja ja kuohuviiniä jäätelön seuraksi. Parhaimmat kuvat tulivat kuitenkin hetken mielijohteesta, kuten käydessäni Oulussa työreissulla. Kävelin kuumassa kesäpäivässä jäätelökioskin ohi, kun aivoissa välähti: saisinkohan aiheesta kuvan meidän kilpailuun! Tuumasta toimeen, menin juttelemaan kioskin myyjätytöille aiheesta, kerroin kilpailusta ja pyysin heitä tekemään erittäin komean jäätelötötterön. Aurinkoiset ja ystävälliset tytöt sanoivat että he voisivat tulla kuvaan myös. Joten toteutin kuvaukset tyttöjen ja jäätelön kanssa siten ettei tyttöjä voitu tunnistaa kuvista. Annoin heille myös oman käyntikortin ja Instagram-tilin nimen, jotta he voivat itse käydä tsekkaamassa kuvia ja jakaa sitä omiin verkostoihinsa. Mainio idea mielestäni!  Ja kilpailun aikana todettiin sen toimivan erinomaisesti! Olipa suunnitteilla tehdä videokin.

Otin kuvia omalla terassilla, omalla pihalla, olohuoneessa, Kemin satamassa, Oulun Rotuaarilla, naapurin pihan patsaasta, kaupassa jäätelöaltaasta – omalla kännykän kameralla, lisäsin galleriaan joista sitten vein ne Instagramin kilpailuprofiiliin. Osan kuvista otin InstaWeatherProlla.


Otteita viesteistäni Google+ muulle ryhmälle:


29.5. Lisäsin kaksi kuvaa, toisen klo 17 jälkeen ja siihen tuli 25 minuutissa 128 tykkääjää. Nyt vain 133 tykkäystä. Kuva oli tahallisesti poikkeava, mustalla pohjalla namuja. Tykkääjätkin olivat jotenkin outoja friikkejä, suurimmaksi osaksi espanjankielisiä. Heillä oli itsellään vähän seuraajia mutta seurattavia paljon. Uuden kuvan litoin 18.50 ja siitä tykkää vain 13. Otin käyttöön InstaFollow-ohjelman, jossa saa statistiikan suoraan: seuraajia on nyt 365, seurattavia 1091. Kävin tykkäämässä ainakin 100 kuvaa pitkin päivää, otin lisää seurattavia ja kommentoin 30 kuvaa eri hastageilla joita käytämme.  Muutama lisäys vanhoihin kuviin tuli kun lisäsin niihin kommenttiriville #100likes.
30.5. Lisäsin käyttäjätietoihin #followback #follow n tilalle klo 21.58 torstaina. Katsotaan vaikuttaako. Lataan kaikki tykänneet seuraajiksi ja samalla käyn katsomassa seurattavien kuvia. Jos hyviä jäätelöteemaisia käyn tykkäämässä yhtä kuvaa ja parhaimpia myös kommentoin tägeillä.
3.6. Joo, löytyi kun laitoin fb-tililleni kuvan Ingmanin tytöistä ja pyysin käydä tykkäämässä. Kävisittekö katsomassa kuinka se toimii!
4.6. Eilen illalla meni sitten 1000 seuraajan raja rikki. Näin 998 seuraajaa, ja sitten katkesi yhteydet. Tällä hetkellä tilanne: ti 4.6. klo 9.30 - kuvia 30, seuraajia 1013, seurattavia 3732. Kismet 1823, jäätelötytöt 974, jäätelökoira 1317, valk.jäätelökoira 822, 15 kuvaa joissa yli 1000 tykkäystä. Vielä jäljellä kaksi samanlaista kuvaa, ottaisiko joku pois?
7.6.’ Huomenta, aurinko paistaa Rovaniemelläkin! Olen hankkinut lisää seurattavia, huomasin sen että seuraajien määrä ei ole kovasti nyt lisääntynyt vaikka tykkäyksiä onkin tullut paljon. Ilmeisesti kaikki ovat testanneet ilmaisia tykkäysohjelmia (paitsi minä en vielä, kokeilenko niitä kolmea joita itse esitin vai miten mennään?). Seuraajia voisi saada lisää jos kävisi kommentoimassa seurattavien kuvia? Mitä mieltä?
Pe 7.6. saldo klo 8.00; - kuvia 30; - seuraajia 1077; - seurattavia 4215; - tykkäyksiä Milk shaker (fantastinen idea kuvassa) 425; Kismet 2380 - yli 2000 tykkääjän saldo 5 kuvaa; lähes kaksi tuhatta 18 kuvaa - ingmanin tytöt 1542, loput alle 1000 tykkääjän. - en lisännyt uusia kuvia, tarkoitus oli koostaa yksi kuva 4 eri kuvasta mutta aika ei riittänyt edes lataamaan uutta ohjelmaa ko. tarkoitukseen. Näillä, oikein kaunista viikonloppua kaikille. Nähdään sunnuntaina klo 20.
9.6. Hei minä otan androidilla kuvia vähän väliä ja jaan niitä sitten kun aika on otollinen. Eli pari tuntia sitten laittamani salmiakkijäätelökuva on otettu viikko sitten ja se on minun kameran galleriassa. Eikö toimi myös sinun puhelimella samalla tavalla? Sieltä sitten otat galleriasta ja jaat sosiaaliseen mediaan minne haluat...
9.6. Hei yritän kokeilla robofolloweria, piti ensin tykätä Facebookiin... ja sitä ennen piti kirjautua omalla sähköpostitunnuksilla...ja kun sain kuvan valittua pitäisi promotakseen maksaa venäläiselle PayPalin kautta lähes 3 dollaria. Joten jätin homman kesken.
11.6. Huomenta. Kommentoin 200 kuvaa tytöistä. Tulos 2512 tykkääjää (oli 2245). Seuraajia 1554 (1458), seurattavia 6910 (6521). Teettää paljon työtä. Olin Instagramissa 11.30-12.30, 17.00-18.00, 21.00-22.30.

Tuloksena toinen sija - kuva teeman mukainen!

Kävin tässä välillä pienellä lomareissulla Prahassa, josta pääsin seuraamaan tilannetta ja yhteisiä keskustelujamme vain iltaisin hotellin WiFi-yhteydellä. Tavoitteemme oli voitto, mutta ei hävitty huonolle - annettu teema ei vaikuttanut arvosteluun, vaikka meidän ryhmä pitikin siitä kiinni! Vapaa-aikaan ja matkailuun sisältyy jäätelöfiilis!

Tässä vielä yksi kuva aiheeseemme liittyen. Hyvää kesää kaikille!.
Kaikki tämän kirjoituksen kuvat on otettu minun androidilla!












Tykkäyksiä 5121. Instagram -tilimme osoite on http://instagram.com/summer_ice_cream_liker