maanantai 21. lokakuuta 2013

Galway - Euroopan kehittyvin kaupunki

Päivä Galwayssä, johon ovat vaikuttaneet historian saatossa espanjalaiset, viikingit, norrmannit ja englantilaiset. Silti he ovat pystyneet säilyttämään irlantilaisuuden. Nälkäjuoleman uhallakin. 1800-luvulla joko kuoltiin nälkään tai lähdettiin pois Irlannista. Samalla perheen maaomaisuutta ei enää jaettu vaan 7-lapsisesta perheestä yksi jäi tilalle ja muut sisarukset muuttivat pois maasta.
Kävelyopastus oli hieno, jälleen tarinoiden kautta pääsin sisälle kaupungin ja irlantilaisten elämään. Nettisivut löytyivät, kun menin tietokoneella nettiin opastuskierros, oppaat ovat vapaaehtoisia opiskelijoita. Palkka tulee siitä kuinka hyvin on opastanut ja kierroksen lopussa voi antaa lahjoituksen jos tykkäsi kierroksesta. Maksoin 10 euroa kahdesta.
 
Lähtö- ja paluu oli Viking pub Crawl - nimisestä paikasta jonka brändin mukaiset asut oppailla oli. Mennään kohta Iidan kanssa syömään sinne. Ja sitten bussilla takaisin Dubliniin.
Suosittelen kierrosta kaikille. Samoin jos haluaa yöpyä edullisesti siistissä ja rauhallisessa hostellissa, valitse www.barnacles.ie.  Saman yrityksen hostelli on myös Dublinissa, josta ostimme koko bussimatkan ja majoituksen opiskelijahintaan. Miksi kaupunki sitten on nousussa? Täällä on kolme yliopistoa joiden opiskelijoita haetaan Amerikasta asti harjoittelemaan. Asukkaita on vain 75000.
 
Miksi Irlanti on vihreä? Paitsi nurmi, jota on kaikkialla? Irlantilaiset maalasivat mm brittien määräämät julkiset postilaatikotkin vihreiksi yhden yön aikana, koska eivät halunneet heitä eivätkä alistua edes punaiseen väriin.
 
Oleteko koskan kuulleet että viikingit tulivat Suomesta! No tänään se asia oikaistiin oppaalle. Kuulemassa olivat meidän lisäksi matkailijoita Ausseista, Kanadasta ja Amerikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti