perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulun aika kultainen

Rakastan joulua joka päivä, mutta erityisen paljon joulukuussa. Ihanat yksityiskohdat ja kotona opitut jouluperinteet ovat aidosti läsnä omassa joulussani. Parhaillaan kypsyy uunissa taatelikakku, jonka vien joulutuliaisena lapselleni Paraisille.

Olen mielestäni etuoikeutetussa asemassa saadessani kehittää ja olla mukana joulun elämyksiä tuottavien yritysten arjessa Rovaniemellä. Viisi vuotta on hurahtanut vauhdilla ja ehkä toiset viisi vuotta vielä ovat edessä. Parhaimpia hetkiä tähän asti on ollut kehittämiseen liittyvä yhteistyö Rovaniemen Matkailu- ja Markkinointi Oy:n ja Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskuksen LEOn kanssa. Unohtamatta tietenkään niitä kymmeniä muita yrityksiä ja Rovaniemen kaupunkia, jotka ovat olleet yhdessä tekemässä Rovaniemestä Joulupukin kotikaupunkia.

Viimeiset kolme vuotta olen sparrannut yritysten laatua ja toiminut Rovaniemen laatutiimissä verkoston rakentajana. Kilpailukykyä on parannettu elämysosaamisella ja joulubrändiarvojen jalkauttamisella rovaniemeläisiin matkailutoimijoihin. Mukana EU-rahoitteisessa kehittämishankkeessa on ollut 15 kärkiyritystä sekä Rovaniemen Kehitys Oy. Me Haaga-Perhona toteutettiin hanke yhteistyössä LEOn kanssa.

Selvitimme kaksi vuotta sitten kuinka Rovaniemelle tulevat matkailijat kokevat joulubrändin arvot käytännössä ja kuinka ne näkyvät alueella vierailtaessa. Tulosten perusteella voitiin todeta, että määritetyt Rovaniemen joulun brändiarvot toteutuvat käytännössä matkailijoiden mielestä. Arvoista vahvimmaksi nousi Antaminen & Välittäminen sekä Aina läsnä. Parhaillaan on käynnissä vertailututkimus, josta haemme vahvistusta sille onko Rovaniemi yllättävä ja luova sekä kuinka aito joulukaupunki Rovaniemi on.

Haasteita riittää, sillä elämysten tuotteistaminen laadukkaasti ja kannattavasti täytyy toteutua 365 päivänä vuodessa, myös sähköisessä mediassa. Kilpailukykyä on pidettävä yllä ja sitä on vahvistettava osaamisen lisäämisellä kansainvälisillä, kovasti kilpailluilla markkinoilla. Ja muistettava aina, että asiakas on myös läsnä verkossa!

Joulu on antamisen ja välittämisen aikaa. Annan tässä kiitokseni Sanna Tarssaselle ja Sanna Kortelaiselle, jotka ovat olleet innostamassa minua ja matkailutoimijoita Rovaniemen joulubrändin arvoihin ja elämysten tuottamiseen arvopohjaisesti.
kuva: Joulupukin Kammari
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti