sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mahdottoman isoja saaliita Google Alertsilla - kotitehtävä 5.

Olipa jokin asia helppo, jos vain tiesi mitä hakusanoja syöttää. Google Alerts -tili on avattu ja muutamia sanoja laitettu hälytykseen. Osan tuloksista ohjasin sähköpostiini ja osan RSS-syötteinä. Aloitin 'hälytysten' teon guuglettamalla sivua ja siinä sen helppous sitten olikin, pieniä säätöjä voi muttaa vielä luomisen jälkeen ja lisätä useita hakusanoja sekä yhdistelmiä  http://www.google.fi/alerts
Kävin tutkimassa alan ammattilaisten kommentteja tilin käytöstä. Ninjas Guide -sivustolla kerrotiin työkalun olevan 'powerful' mutta 'overlooked' - eli eikö ilmainen kiinnosta vai eikö sitä osata käyttää? Vai eikö se olekaan niin mahtava kuin Ninjan sivusto antaa ymmärtää.

Suomalainen Janne Ansaharju vertaa Google Alertsia ja toista vastaavaa ohjelmaa, Socialmentionia. Molemmista ohjelmista voi tilata' hälytyksen', kun internetissä julkaistaan seurantaan syötettyä sanaa tai niiden yhdistelmiä – yrityksestä, brandistä, tuotteesta, palvelusta, kilpailijoista tai omasta nimestä, sivuston turvallisuudesta jne. Molemmat sovellukset ovat englanninkielisiä.

Lainaus Janne Ansaharjun sivuilta "Socialmentionia olen käyttänyt vähemmän – lähinnä koemielessä. Sen vahvuus on se, että pystyt valitsemaan hälytyksen myös yksittäisestä sosiaalisen median sovelluksesta, esim. Facebookista. Socialmentionin hälytykset tulevat käsittääkseni aina sähköpostiin. Jos seurattavia termejä on paljon, sähköpostilaatikko pursuaa hälytyksistä – siksi itse pidän Google Alertsin syötetilausta näppärämpänä."

Nyt sitten mielenkiinnolla odottelemaan tuloksia! Tuntuu kuin olisi laittanut madekoukun veteen, tai kuten pohjoisen medioissa oli tänään, harrikoukun pyytämään mahtisaalista! Mahdottoman isoja harreja

3 kommenttia:

  1. Loisto otsikko ja hienoa, että tutkit asiaa vähän muualtakin. Tähänkin aiheeseen voisi uppoutua syvemmälle.

    VastaaPoista
  2. Kivasti verrattu kalansaaliiseen. Joko on päivässä ehtinyt tuloksia tulla?

    VastaaPoista
  3. Hieno positiivinen aloitus: "Olipa jokin asia helppo"

    VastaaPoista